Copenhagen World Music Festival
ÅBNINGSKONCERT på Rådhuspladsen
Onsdag 6. september kl. 15.00

Ellie Jokar er årets konferencier

Ellie Jokar, kendt fra Youtube som hende i den lyserøde taxi, er klar til at bringe os sikkert igennem årets mest mangfoldige og musikalske københavnerbegivenhed, åbningen af Copenhagen World Music Festival 2017.

Fra scenen på Rådhuspladsen byder Ellie velkommen til bastardswinger bandet Fitzroy, der leverer et musisk miks af alt fra New Orleans til klezmer, gypsy og folkemusik. Der er så meget glæde i deres musik, at det er umuligt at stå stille. Fitzroy har været i “mesterlære” det sidste år tid hos Bjonko, vores helt egen King of Contemporary Balkan Beats. Og fornøjelsen har været helt igennem gensidig forlyder det fra de to bands.

Efter at gypsy rytmerne fra Fitzroy er tonet ud, er det tid til at “samle” Mizgin op, den kurdiske musiker og rebelske superwoman med en stemme og en historie, der kan tage pusten fra de fleste. Mizgin er en efterspurgt musiker i hele Europa, men har base i Danmark og danner par og band med saxofonisten Anders Honoré. Med sig i bandet har de også tablaspilleren Mir Awais.

Mizgin præsenterer på dagen en helt ny sang, som hun har komponeret specielt til dette års festival. Med sig på scenen har hun i dagens anledning Sakina Teyna, endnu en anerkendt kurdisk komponist og sangerinde med base i Wien.

Tredje og sidste band på scenen er det russiske pigeband Iva Nova, som er kommet direkte fra Sankt Petersborg for at spille for os. Russisk girl power er en glimrende betegnelse for det 5 mand (…) store pigeband. Ikke nok med, at Iva Nova blander de gamle slaviske genrer med en god portion ska, punk og rock. De skulle eftersigende også synge på både ukrainsk, bulgarsk, georgisk og tatarisk.

Hele dagen bindes sammen af DJ Dafa.

Genre: World, folk, rock

  • Onsdag 6. sept. 2017 kl. 15:00
  • Rådhuspladsen, 1599 København V
  • Entré 0,-
  • FB side
Copenhagen World Music Festival

Der er lukket for kommentarer.