Festivalens formål

Copenhagen Music Festival ønsker at fremme og fejre diversitet, mangfoldighed og inklusion i såvel musiklivet som i samfundet generelt. Festivalen er et nytænkt festival-koncept, der benytter musik og andre kunstneriske udtryksformer som virkemiddel til at skabe kulturmøder mellem mennesker, foreninger, organisationer, virksomheder, musikere og publikum på tværs af samfundets skel og kultursiloer.

Festivalen er støttet af KODA, Københavns Kommune og Statens Kunstfond

Baggrunden for Festivalen

Der findes en stor gruppe af etniske borgere, der er underrepræsenteret i det brede, danske kulturliv. Både som udøvere, skabere, formidlere og publikum. Samtidig findes der en rig underskov af små og store kulturmiljøer, der dyrker alverdens traditioner og kulturer, men som på tilsvarende vis ofte er ukendte for den øvrige befolkning. Dét skel ønsker vi med festivalen at være med til at nedbryde og derved understøtte lyst, adgang og interaktion i et mere diverst og inkluderende kulturliv.

Kulturmøde-modellen

Festivalens hovedfokus er at skabe kulturmøder. Alle arrangementer, koncerter og projekter har til formål på den ene eller anden måde at skabe et kulturmøde, der kan åbne de deltagendes øjne for noget nyt. Vi kalder det “Kulturmøde-modellen”. Møderne sker primært med musik med kulturelle rødder som omdrejningspunkt, men altid med inddragelse af andre samlingspunkter eksempelvis som dans, fællessang, mad & talks.

Årets plakat

Workshops

Workshops/Kulturmøder

I forbindelse med festivalen afholder vi i år nogle Kulturmøder hvor publikum – kan deltage gratis i workshops med aftenens solister og bands. Til alle kulturmøder er musik omdrejningspunktet. I år har vi valgt to af Festivalens større arrangementer som Kulturmøder. Henholdsvis onsdag d. 21.9 kl. 16 med Vokalensemblet GLAS og lørdag d. 24.9 kl. 18 med Lars Storck/Drums Across. Det kræver tilmelding at deltage i workshoppen. De er gratis og der er til begge workshops og Kulturmøder garanteret en oplevelse ud over det sædvanlige. De der deltager i vores workshops får gratis entre til den efterfølgende koncert samme aften.

Om de 2 workshops

Onsdag d. 21.9 kl. 16 med Vokalensemblet GLAS – Folkestuen Rentemestervej 57. 2400 NV

  • Har du lyst til at bruge din stemme?
  • Vil du have det sjovt sammen med andre?
  • Kan du lide at opleve at kunne noget, du ikke troede, du kunne?
  • Skal vi lære dig at synge smukke, kraftfulde og livsglade sange?

Så prøv Festivalen stemmeworkshop!

Vokalselskabet GLAS giver workshop med introduktion til den specielle bulgarske sangteknik, til de skæve taktarter og smukke ornamenter og knæk med stemmen. Sangene vil blive indlært i en hyggelig og uhøjtidelig stemning af de erfarne undervisere fra Vokalselskabet Glas.

Hvem kan deltage?

Workshoppen henvender sig både til amatør-sangere og til erfarne sangere, mænd som kvinder, der har lyst til at stifte bekendtskab med den særlige bulgarske acapellamusik. Alle kan være med!

Hvornår:

Onsdag d. 21. september kl 16.30-17.30

Demokrati Garage – i Folkestuen

Rentemestervej 57

2400 København NV

Koncert efter workshoppen:

Kl. 18 – 19 er der koncert med Glas. De fra workshoppen der har lyst vil komme til at synge med under koncerten på et nummer eller 2.

Pris for koncert og workshop

Workshop samt entre til koncerterne gratis for alle der deltager i workshoppen.

Workshopdeltagere har sagt:

” Jeg blev helt ´høj´ over den energi musikken giver.”

” Jeg er overrasket over hvor bevæget og rørt, jeg blev af den smukke musik.”

”Sikke meget lyd vi kunne lave! Det troede jeg ikke, jeg ville kunne lære”

Om GLAS:

Vokalselskabet GLAS blev dannet i 2001 og består af seks sangere. Gennem rejser til Bulgarien, intens øvning og koncertvirksomhed har Glas specialiseret sig i den bulgarske folkesangtradition, som består af gamle folkesange, der er re-arrangeret af nulevende bulgarske komponister. Vokalselskabet Glas fremfører med stort overskud komplekse kompositioner, der er blandt de mest udfordrende i den bulgarske acapellamusiktradition. Vokalselskabet GLAS har udgivet 3 CD’er i eget navn med bulgarsk og nordisk folkemusik, komponister, bands, teatre og artister heriblandet Afenginn, Sunleif Rasmussen, KOTTOS, Peter Danstrup, Kira Skov, Jeanett Albeck, Line Tjørnhøj, Frans Bak, Jacob Groth, John Sund og Andrea Pellegrini.

RYTMETRÆNING – gratis workshop

Lørdag 24.9 kl. 18 – 19 med Lars Storck, Studenterhuset Købemagergade 52, 1150 København

TRIN, KLAP, STEMME , TYNGDE & KOORDINATION……..

På denne workshop før aftenens koncert vil vi med udgangpunkt i kroppen finde ind til den umiddelbare og intuitive musikalitet, som ligger latent i os alle sammen.

I vil blive præsenteret for forskellige øvelser der tager udgangspunkt i kroppen som instrument. Polyrytmik/ polymetrik underdelinger og grooves plus den afrikanske forbindelse til al rytmisk musik, vil være centralt.

Netop denne udtryksform har så mange positive bivirkninger så som glæde, øget koncentration, fornemmelse af de andre, kommunikation, balance , timing og rumfornemmelse.

Efter at have boet sammen med pygmæer i det daværende Zaire og studeret hos forskellige Masterdrummers i Øst og Vestafrika har Lars udviklet øvelser der gør op med mange traditionelle musikpædagogiske metoder.

Det pointeres at det ikke er et etnisk tag selvbord, udgangspunktet er vores egne rødder og virkelighed..

Mød op næsten hjernedøde og i svedetøj.

Hvis man ønsker at dokumenterer de enkelte øvelser kan det være en fordel at optage på video.

Lars Storck f. 1959

Perkussionist, komponist, bevægelsespædagog.

Docent på Rytmisk Musikkonservatorium.

Aktiv musiker med gruppen Drums Across og popgruppen Zididada. Har i 2003 turneret i Skandinavien med Angelique Kidjo og er tilknyttet Warner Chappell i Sydafrika som studiemusiker. Lars har desuden spillet med nogle af Sydafrikas største artister.. Vusi Mahalasela.. Madala Kunene.. Tu Nokwe. Women Unite og Vusi Khumalo som er trommeslagere på Poul Simons ” Graceland” Bevæger sig ind og ud af jazzmiljøet med bl.a. Carsten Dahl og Nikolaj Hess. Dette har resulteret i en Grammy i Sydafrika for ”best contemporary jazzalbum” i 2005 med Carsten Dahl og Jesper Bodilsen og Tlale Makhene.

Spiller og underviser i hele Skandinavien foruden internationale engagementer.

Lars har i mange år spillet et hav af skolekoncerter med Drums Across og har stor erfaring med at få skoleelever engageret. For nylig er han begyndt med workshops for adfærdsvanskelige og handicappede børn under huskunstner ordningen, initieret af Statens Kunstond.

Udgangspunktet for hans virke er en barndom i Afrika og utallige studierejser over alt på kontinentet.

Lars er en af pionererne inden for kropslig rytmetræning og SDS og SSB som også var hans speciale på Konservatoriet.

Derudover har han spredt denne træningsform til teater og sportsverdenen samt erhvervslivet.

TILMELDING

Der er plads til 25 deltagere til hver workshop. Derfor er du nødt til at tilmelde dig for, at være sikker på at få en af pladserne.

Hvis du vil med skriv:

  • Dit navN
  • Din mail
  • Dit telefonnummer

og send det til Niller Wischmann på mail: nw@winnovation.dk

Hvis I er flere der tilmelder jer bedes du skrive det i mailen. Tak.

Obs. Workshoppen er gratis – men der er no show fee på 100.-

Du er også velkommen til at ringe og høre mere om workshoppen. Tlf: 21911130

Vision

For Copenhagen World Music Festival  er verdens- og rootsmusik et centralt værktøj til, at skabe lighed, hylde mangfoldigheden og bidrage til videreudvikling af vores byer & bydele for at kunne skabe et mere bæredygtigt, mangfoldigt og inkluderende samfund.

Nogle steder er musik underholdning. For Copenhagen World Music Festival er musikken redskabet og det kunstneriske greb der sikrer hvordan vi fortæller vore fælles og individuelle historier. Hvordan vi møder og inkluderer hinanden på tværs af kulturer.

Hvordan vi gennem musik og kunst skaber ny indsigt, sunde fællesskaber og berigende kulturmøder. Lighed handler om at sikre, at alle borgere har den samme adgang til musik og dens fordele og ikke behandles forskelligt på grund af nogen egenskaber. Mangfoldighed handler om at fejre forskellene mellem grupper og anerkende alle musik og kunstgruppers, venues og publikums vigtige bidrag til Copenhagen World Music Festival  kulturmøder.

FRIVILLIG PÅ FESTIVALEN 2022

Har du lyst til at blive en del af fællesskabet og give en hånd med ved vores festival og dermed blive en del af kulturmøderne?

Du er så velkommen

Kontakt:

Kim Jezus
info@cphworld.dk 

Forperson for Festivalen

Kim Jezus
info@cphworld.dk

© Copyright - Copenhagen World Music Festival